Pierre & Manon

Nieuws

Manon Stokman zet streep onder verdrietige periode (Party)

Een toepasselijker titel dan ‘Als Herboren’ had Manon niet voor haar nieuwe single kunnen kiezen. In het gemoedelijke restaurant Uit en Meer, gelegen aan de Vecht bij Weesp, kreeg de al dertig jaar zingende Manon uit handen van componist/tekstschrijver Bram Koning onlangs het eerste exemplaar uitgereikt. Manon, de geliefde van levensliedzanger Pierre de Haan, zet met uitbrengen van het zomerse lied een streep onder een periode waarin ze veel sterfgevallen voor haar kiezen kreeg.

De aaneenschakeling van verdriet begon in 2013 met het overlijden van haar ouders. Manon verloor daarna ook de moeder van Pierre en iets korter dan drie maanden geleden stierf haar schoonzus. Renee de Haan, vertolkster van ‘Vuile Huichelaar’, leed aan darmkanker en sloot op 61-jarige leeftijd voorgoed haar ogen. “Het is mij allemaal niet in de kouwe kleren gaan zitten” verzucht de in Almere woonachtige Amsterdamse. Manon, die dit jaar haar 50ste verjaardag viert, wil met ‘Als Herboren’ een positief signaal afgeven. De liefhebbers van haar krachtige stem wil zij op het hart drukken dat er na tegenslag altijd weer een betere tijd aanbreekt. De brunette spreekt uit ervaring. “Ik heb mijn drankprobleem overwonnen.” Manon is het ook gelukt om van haar sigarettenverslaving af te komen. “In het verleden rookte ik als een ketter.” Eerlijk als Manon is, stelt ze lachend dat het enige gevecht dat zij nu nog voert op haar overtollige kilo’s van toepassing is.

‘Als Herboren’ is volgens Manon een nummer dat haar op het lijf geschreven is. “Het is een krachtig, vrolijk lied. Ik heb er, tijdens de opnames in de geluidsstudio, mijn hele ziel en zaligheid in kunnen leggen.” Manon bracht vorig jaar de door wijlen Andre Hazes geschreven smartlap ‘Het Vale Licht’ uit. Een paar jaar eerder deed zij mee aan de tv-talentenjacht ‘Bloed, Zweet & Tranen’. Manon hoopt dat met het uitbrengen van ‘Als Herboren’ een groter publiek haar muzikale talent zal erkennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.