Pierre & Manon

Biografie

Een nieuw zangduo bestaande uit artiesten Pierre de Haan en Manon Stokman.

Al 25 jaar samen een liefdespaar en beide meer dan een kwart eeuw actief in de Nederlandse muziekbranche als solo-zingend artiest op Cd-singles, Cd-albums én tijdens de vele optredens in het gehele land.
Al 25 jaar door dik en dun elkaars steun en toeverlaat. Vooral de laatste paar jaar verloren zij veel dierbaren, waaronder hun ouders en Pierre’s zingende zuster Renée de Haan, die op 2 juli 2016 overleed.
Na 25 jaar elkaars backing-vocal te zijn op vele solo-singles en Cd-albums kon een samenwerking als zangduo op single natuurlijk niet uitblijven.

Pierre de Haan

De geboren en getogen Amsterdammer Pierre de Haan kreeg, met een zingende zuster en moeder, muziek met de paplepel ingegoten. In het verleden brengt Pierre al enkele singles uit bij Polydor (“Kiezen of delen” 1993 en “Rosalie” 1994), Phonogram (“Koningin van de nacht” 1994), Ramshorn (“Dit is de laatste keer” 1995 en “Vannacht” 1995), Walrus Records (“Ik mis december” 1998 en “Hou me vast” 1998), Marlstone Records (“Slenteren door de Jordaan” 2000 en “Het Roetsjlied” 2001) en “Is er dan niemand” 2005 bij het label Rood Hit Blauw. Bij Ramshorn brengt Pierre in januari 1996 zijn debuutalbum “Kiezen of delen” uit.

In 1997 vervolgd Pierre zijn carriére bij Walrus Records, waar hij in 1998 het CD-album “Geef me je liefde” uitbrengt. Een prachtig CD-Album, inclusief 2 tracks van schrijverstalent Hans “Tiger”Smits, die voor André Hazes veel mooie nummers schreef. In 2000 en 2002 volgen er twee, samen met Manon geproduceerde CD-Albums “Heerlijk Holland(s)” in 2000 en “Nachtenlang” in 2002, onder hun eigen label “Picobello Nederland” en in 2005 released label Rood Hit Blauw het CD- en DVD-album “Is er dan niemand”.

Vele van Pierre´s CD-singles staan in de Nederlandstalige hitlijsten genoteerd en worden door de regionale en lokale radiostations heel goed ontvangen. In april 2013 zijn Pierre & Manon met hun auditie te bewonderen in het SBS6 muziekprogramma Bloed, Zweet en Tranen, waarin zij zich door hun sterke optredens hebben kunnen profileren als blijvers in het Nederlandse artiestenvak.

Manon Stokman

Manon Stokman is een getalenteerde Amsterdamse zangeres, die al vanaf haar 14e jaar start met deelnemen aan vele talentenjachten en het verzorgen van optredens. Met de door Manon zelf vertaalde Nederlandse vertaling van Billy Joël’s “New York State of Mind”, speciaal geschreven voor haar geliefde Amsterdam, wint Manon op 14 november 1993 de NL-Trofee van de Stichting Conamus. Kort daarna b
egint zij haar professionele zangcarrière bij label Ramshorn Records, waarbij zij in de jaren ´90 onder de artiestennaam CoCo een aantal succesvolle singles uitbrengt. In april 1994 released Ramshorn haar eerste CD-single “Neem die liefdesvlucht”, die binnen één week na de release al hoog in de Nederlandstalige lijsten binnenkomt en later genoteerd wordt in de Mega Tip 30 van de toenmalige Mega Top 50. Haar tweede CD-single “Jong zijn, vrij zijn”, gereleased in 1995, krijgt heel veel steun van de regionale stations en het toenmalige Radio Noordzee Nationaal, waarmee zij meer naamsbekendheid krijgt in het land en in het professionele zangcircuit.

In juli 1998 vervolgd Manon haar zangcarrière bij label Walrus Records, waarbij zij in juli 1998 de CD-single “You never love the same way twice” en haar CD-album “Out of this world” uitbrengt. Deze engelstalige single en album krijgen ook veel airplay bij Radio Noordzee Nationaal en vele regionale radiostations in het gehele land. Vanaf het jaar 1999 slaat Manon een heel andere weg in. Zij neemt in haar solo-carrière een stapje terug en neemt het managen en produceren van singles en albums van Pierre voor haar rekening, waar op dat moment veel vraag naar is. Vanaf 2005 concentreert Manon zich weer op haar eigen carrière en focust zich heel succesvol op het vertolken van oude dance-classics, Soul & 70’s-80’s repertoire. In 2006 brengen Pierre en Manon in eigen beheer een Nederlandstalige CD- album uit, “Een Ameezing Hollands feestje”, met daarop van beide artiesten 6 solotracks.

Door de samenwerking met het team van 139 productions uit Weesp slaat Manon in 2015 een duidelijk Nederlandstalige weg in. Zij brengt bij HMG op single het door icoon André Hazes geschreven lied “Het Vale Licht” uit, gevolgd door het up-tempo nummer “Als Herboren” geschreven door Bram Koning, die beide zeer goed worden ontvangen bij de grotere regionale stations. Aan de laatste single “Als Herboren” leverden muziekgiganten Bert Meulendijk, Hans Bedeker en Marcel Schimscheimer hun muzikale bijdrage.

Pierre & Manon

Na vele verzoeken van fans om duetten te zingen tijdens optredens groeit bij hen allebei steeds meer het gevoel van, wat zij eigenlijk het liefste willen, samen op de bühne staan. Na goed overleg met hun management worden er spijkers met koppen geslagen en is de release van hun 1e Cd-single getiteld “Wat kan me gebeuren” een voldongen feit. Het is een bekroning op 25-jaar, zowel privé als zakelijk, samenzijn en beschrijft hun ijzersterke band en de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, in goede en slechte tijden.

Het is een vrolijke, aanstekelijk, gezellige wals met een knipoog naar die echte, oude, ongedwongen Amsterdamse sfeer van vroeger. De single is gecomponeerd en gearrangeerd door muziekicoon Tonny Eyk en tekstschrijver Marco Peters en zal worden uitgebracht onder het label ZieZo Records. Met deze heerlijke nieuwe single starten Pierre & Manon vol energie aan een nieuw hoofdstuk en de opbouw van een gezamenlijke zangcarrière, en zullen zij nog jaren een positieve bijdrage blijven leveren aan de Nederlandse artiestenwereld.